Zo blijf je in je happy place!

Zo blijf je in je happy place

Fluitend opstaan en ineens vol chagrijn in de trein zitten omdat je koffie over je nieuwe trui morste, of omdat je in het verkeer uitgescholden werd toen je op vleugels van optimisme nog nét dat stoplichtje meepakte. Elke dag ontmoet je mensen of ervaar je situaties die je ongevraagd uit je happy place halen. Daar kun je iets tegen doen! Met deze tips beland je rechtstreeks weer terug in je happy place. 

Wat is dat eigenlijk, je happy place? Dat is dat fijne, tevreden gevoel dat het allemaal best lekker gaat. Een flow van: ik heb het onder controle en zo niet, zorgt het universum voor me. Om in die flow te komen, blijven of weer terug te komen, helpen de volgende tips (ik probeer ze momenteel uit en ze werken fantastisch!). Wat je nodig hebt is discipline om het minstens een tijdje uit te proberen. Enjoy

  1. Begin de dag met een positieve intentie in de tegenwoordige tijd: Vandaag geniet ik van alle dingen die me energie geven.
  2. Zet die smartphone eens in je zak en onderzoek wie of wat jij mooi vindt in de wereld om je heen. Verwonder je en geniet van wat je ziet.
  3. Als iets of iemand je uit je happy place haalt, constateer dit dan en besluit je op iets positievers te richten, bijvoorbeeld het zoeken naar die mooie dingen om je heen waar je je over kunt verwonderen, of denk terug aan een leuke herinnering.
  4. Neem bewust een actie die bijdraagt aan je intentie van de dag.
  5. Voornoemde tips zijn feitelijk tips die je aandacht trainen. Ze werken sneller als je al een getrainde basis hebt om ze makkelijk uit te voeren, zoals dagelijks momentjes inlassen om te mediteren. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *